SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

İş Bilgisi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Home » Güncel » 2024 Büyükbaş Hayvancılık Hibe Desteği Şartları Nelerdir?

2024 Büyükbaş Hayvancılık Hibe Desteği Şartları Nelerdir?

Büyükbaş hayvancılığın hibe şartları Tarım ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından ilgili kanunlar aracılığıyla gerçekleştirilir. Bu şartlar genel olarak büyükbaş hayvan sayısı ile ilgilidir. Hayvan türleri için çeşitli sınırlamalar vardır. Aynı zamanda bazı sürelere dikkat edilmesi gerekir.

Yayınlanma:
ABONE OL

Büyükbaş hayvancılığın hibe şartları Tarım ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından ilgili kanunlar aracılığıyla gerçekleştirilir. Bu şartlar genel olarak büyükbaş hayvan sayısı ile ilgilidir. Hayvan türleri için çeşitli sınırlamalar vardır. Aynı zamanda bazı sürelere dikkat edilmesi gerekir.

2024’de büyükbaş hayvancılık hibe desteği şartları şu şekilde listelenir.

  • Hibe desteği almak isteyen kişilerin en az 1 yıl boyunca Tarım ve Ormancılık Bakanlığı sistemine kayıtlı olması gerekir. Dolayısıyla bu kişilerin en az 1 yıl hayvancılık faaliyeti yapmış olma şartı aranır.
  • Hibe desteği almak isteyen kişilerin genç çiftçi projesi kapsamında başvuru yapma şartı bulunur. Dolayısıyla büyükbaş hayvancılığa yeni başlayacak kişilerin hibe desteği alması söz konusu değildir.
  • Hayvancılık ile uğraşan ya da uğraşacak kişilerin belirli sayıda hayvan kapasitesi bulunmalıdır. Bu hayvan sayısı büyükbaşlar için en az 10 ve baş anaç hayvanlar için en fazla 50 olmak üzere sınırlandırılır.
  • Hibe desteği almak isteyen kişilerin keçi ve koyun olarak da belirli bir hayvan kapasiteye ulaşması beklenir. Keçi ve koyunlar için belirlenen baş hayvan kapasitesi toplam 1500 adet ile belirlenir.
  • Hibe desteği almak isteyen kişilerin ticari hindi, ticari kaz ve damızlık kaz olarak da belirli bir hayvan kapasiteye ulaşması beklenir. Ticari hindi için 1000, ticari kaz için 500 ve damızlık kaz için 1000 adet olacak şekilde yetiştirilmesi gerekir.
  • Yeni inşaat edilecek ahırların inşaatı ya da var olan ahırın düzenlenmesi söz konusu hibe desteği şartları arasında bulunur.
  • Teke ve koç ya da damızlık boğa bakımı da söz konusu hibe desteği şartları arasında bulunur.
  • Hibe desteği almak isteyen kişilerin makine alımı işlemi ile büyükbaş hayvancılık işletmelerini yürütmeleri gerekir.
  • Hibe desteği almak isteyen kişiler bu fırsattan yalnızca bir kere yararlanabilir.
  • Hibe desteği almak isteyen kişilerin yatırımda bulunduğu işletmelerin ipotekli olmaması gerekir.

İLGİLİ HABER 2024 Erasmus Başvuru Şartları, Gerekli Belgeler ve Yol Hibe Tutarları
Büyükbaş hayvancılığın hibe şartları Tarım ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından ilgili kanunlar aracılığıyla gerçekleştirilir. Bu şartlar genel olarak büyükbaş hayvan sayısı ile ilgilidir. Hayvan türleri için çeşitli sınırlamalar vardır. Aynı zamanda bazı sürelere dikkat edilmesi gerekir.

Büyükbaş Hayvancılık Hibe Başvurusu Nasıl Yapılır?

Büyükbaş hayvancılığın hibe başvuruları Tarım ve Orman Hayvancılık Genel Müdürlüğüne yapılır. Başvuru yapmak için hibe desteğinin gerektirdiği bir proje hazırlamak gerekir. Yapılacak değerlendirme sonrası olumlu ya da olumsuz karar verilir. Büyükbaş hayvancılık hibe desteği başvuruları şu şekilde gerçekleşir.

  • Hibe desteği almak isteyen kişilerin bir proje hazırlamaları gerekir.
  • Hibe desteği almak isteyen kişilerin hazırladığı projeler ilgili makamlara iletilir. Bu makamların Tarım ve Orman Hayvancılık Genel Müdürlüğü ya da Tarım ve Orman İl Müdürlükleri olması gerekir.
  • Teslim edilen proje Tarım ve Orman Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirme sürecine alınır.
  • Tarım ve Orman Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından olumlu ya da olumsuz bir sonuç açıklanır. Eğer hibe desteği almak isteyen kişilerin projesi onaylanırsa bir sonra adıma geçilir. Bu adımda Tarım ve Orman Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından yatırımın yapılması için belli bir süre tanınır.
  • Tarım ve Orman Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından verilen sürede yatırımın yapılması ve gerekli malzemelerin alınması gerekir.
  • Tarım ve Orman Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından verilen sürede istenen işlemler yapıldıktan sonra büyükbaş hayvancılık hibe desteği verilir.
  • Tarım ve Orman Hayvancılık Genel Müdürlüğünün bulunduğu ile bağlı olarak bazı şartlar değişiklik gösterebilir.

Kimler Büyükbaş Hayvancılık Hibe Desteği Alamaz?

Büyükbaş hayvancılığın hibe desteğinin alınamadığı durumlar bulunur. Bunların ilki kişinin daha önceden büyükbaş hayvancılık hibe desteği almış olmasıdır. Bu kişilerle birlikte kamu kurumları ile bağı bulunan kişiler bu fırsattan yararlanamaz. Bu kişilerin büyükbaş hayvancılık hibe desteği alması mümkün değildir.

isbilgisi.com

author avatar
İş Bilgisi

İlgili Haberler

Güncel
30 Nisan 2024
2024 Askerlik Erteleme Şartları Nelerdir?

Askerlik işlemini ertelemek isteyen kişiler bazı belgeler eşliğinde askerlik şubesine giderek askerlik erteleme işlemini yaptırabilir. Askerlik zamanını ertelemek isteyen kişilerde bulunması gereken şartlar şunladır: Lise veya dengi bir kurumdan mezun olmak. (3 yıl ertelenebilir.) Üniversite mezunu olmak. (2 yıl ertelenebilir.) Yüksek lisans ya da doktora mezunu olmak. (35 yaşı geçmemek şartıyla 1 yıl ertelenebilir.) Askerlik […]

Güncel
30 Nisan 2024
Ehliyet Yenileme İçin Gerekli Evraklar 2024

Ehliyetlerde ve kimliklerde yapılan pek çok yeni yasal düzenleme de 2024 yılı itibariyle değişmiştir. Nüfus Müdürlüklerinde Yapılan Ehliyet İşlemleri Nelerdir? Nüfus Müdürlükleri üzerinden yapılan ehliyet ile ilgili işlemler şunlardır; İLGİLİ HABER Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Ne İşe Yarar? Büyükbaş hayvancılığın hibe şartları Tarım ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından ilgili kanunlar aracılığıyla gerçekleştirilir. Bu şartlar genel olarak […]

Güncel
9 Nisan 2024
Bayram tatili bilançosu artıyor! Bakan Yerlikaya’dan açıklama geldi

Ramazan Bayramı tatilinin başlaması ile birlikte yüz binlerce insan yola koyulmuştu. 9 günlük tatil dönemini değerlendirmek için şehir içi ya da şehirler arası yolculuk yapan vatandaşlardan istenmeyen haberler gelmeye devam ediyor. ARAÇ SÜRÜCÜLERİNE PEŞ PEŞE UYARILAR YAPILDI Ülke genelinde yolculuk yapma oranının en üst seviyelere çıktığı bayram tatili dönemine yetkililer günler öncesinden hazırlanmış, vatandaşlara kurallara […]

Güncel
5 Nisan 2024
Organik Tarım Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır? Kimler Destek Alabilir?

Organik tarım desteği almak isteyenler 2024 yılında da çeşitli alanlarda bu desteklerden yararlanmaktadır. Bu alanlar şunlardır: Meyve ve Sebze Tıbbi ve Itri bitkiler (adaçayı, kekik, damla sakızı vb.) Ekonomik Değeri Olan Tarla Bitkileri Ekonomik Değeri Olmayan Tarla Bitkileri ve Orman Ürünleri Bu alanların bir ya da birkaçında üretim yapan çiftçiler gerekli evrakları ilgili kurumlara sunmakla birlikte […]