SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

İş Bilgisi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Home » Güncel » 2024 Askerlik Erteleme Şartları Nelerdir?

2024 Askerlik Erteleme Şartları Nelerdir?

2024 askerlik geciktirme şartları genel olarak askerlik zamanı geldiği halde öğrenci olan kişiler tarafından araştırılan bir konudur. Eğitim sürecinde bulunan öğrenciler bazı şartlar dahilinde askerlik erteleme işlemi yapabiliyor.

Yayınlanma:
ABONE OL

Askerlik işlemini ertelemek isteyen kişiler bazı belgeler eşliğinde askerlik şubesine giderek askerlik erteleme işlemini yaptırabilir.

Askerlik zamanını ertelemek isteyen kişilerde bulunması gereken şartlar şunladır:

  • Lise veya dengi bir kurumdan mezun olmak. (3 yıl ertelenebilir.)
  • Üniversite mezunu olmak. (2 yıl ertelenebilir.)
  • Yüksek lisans ya da doktora mezunu olmak. (35 yaşı geçmemek şartıyla 1 yıl ertelenebilir.)

Askerlik Erteleme Başvurusu Nasıl Yapılır?

İLGİLİ HABER 2024 Erasmus Başvuru Şartları, Gerekli Belgeler ve Yol Hibe Tutarları
2024 askerlik geciktirme şartları genel olarak askerlik zamanı geldiği halde öğrenci olan kişiler tarafından araştırılan bir konudur. Eğitim sürecinde bulunan öğrenciler bazı şartlar dahilinde askerlik erteleme işlemi yapabiliyor.

Askerlik erteleme başvurusu için işlemler E-devlet üzerinden ”Milli Savunma Bakanlığı Asal Yoklama Başvurusu” sayfasından yapılır. İnternet yoluyla başvuru yapmak istemeyen kişiler ise askerlik şubesine giderek askerlik erteleme başvurusunda bulunabilirler.

Askerlik Erteleme Başvurusu İçin Hangi Belgeler Gerekir?

Askerlik ertelemek için gereken evraklar önceden bilindiği takdirde, başvuru esnasında sorun yaşama ihtimali en aza düşer. Bu da kişinin başvurusunu zaman kaybetmeden kolayca yapmasına yardımcı olur.

Askerlik tecil işlemi için gerekli olan belgeler şunlardır:

  • Kişinin ehliyeti varsa 2 adet ehliyet belgesi fotokopisi
  • Kişinin son 6 ayda çekilmiş 6 adet vesikalık fotoğrafı
  • Nüfus cüzdanı ve 4 adet fotokopisi
  • Kişinin mezuniyet belgesi ve 4 adet fotokopisi

Bu evraklar ve gerekli şartlar sağlandığı zaman, askerlik şubesine giderek ya da E-devlet aracılığıyla askerlik erteleme işlemi yapılabilir.

Liseden İlişkisi Kesilenlerin Tecil Hakkı Var Mıdır?

Liseyle ilişiği kesilenlerin erteleme hakları bulunmaz. Kişiler lise veya daha düşük seviyede bir eğitim kurumundan mezun olmadan ayrıldığı takdirde askerlik erteleme işlemi yaptıramazlar. Bu durumda kişinin zamanı geldiğinde askerlik görevini yerine getirmesi gerekir. Aksi takdirde kişi asker kaçağı sayılır.

Liseden Mezun Olanlar Askerlik Ertelemesini Uzatabilir Mi?

Lise mezunlarının askerlik ertelemesini uzatması 2 ya da 4 yıllık bir üniversiteye kayıt olmalarına bağlıdır. Kişi eğitim hayatını sürdürmeye devam etmezse askerlik zamanı geldiğinde askere gitmesi gerekir. Eğer üniversiteye kayıt yaptırırsa 3 yıla kadar askerlik ertelemesi yaptırabilir.

2 Yıllık Üniversite Öğrencilerinin Askerlik Tecil Hakkı Nelerdir?

Ön Lisans öğrencilerinin askerlik erteleme hakları mezun olana kadar devam eder. Ancak bu sürenin de bir sınırı vardır. Kişi 28 yaşına kadar ön lisans öğrencisi kalabilir ve bu süre boyunca askerlik erteleme işlemi yapabilir. Ancak 28 yaşını geçtiği halde mezun olmadıysa askere gitmesi gerekir.

4 Yıllık Üniversite Öğrencilerinin Askerlik Tecil Hakkı Nelerdir?

Lisans öğrencilerinin askerlik erteleme hakları 28 yaşını tamamladıkları süreye kadar devam eder. Bu eğitim süresi boyunca okul kaydı sürekli yenilenmelidir. Aksi takdirde kişi asker kaçağı konumuna düşer.

Kişinin 28 yaşından sonra askerlik erteleme işlemi yapabilmesi için mezun olması şarttır.

Yüksek Lisans Askerlik Tecil Hakları Nelerdir?

Yüksek lisans askerlik ertelemesi için kişinin 32 yaşına kadar hakkı bulunur. Tezli öğrenciler için askerlik tecil süresi 3 yıl 4 aydır. Bu süre 12 yarıyıla tekabül eder. Tezsiz öğrenciler için askerlik tecil süresi 1,5 yıldır. Bu süre 3 döneme tekabül eder.

Doktora Askerlik Erteleme Hakları Nelerdir?

Doktora askerlik tecil hakları öğrencinin okula kayıt olduğu tarihten itibaren 12 yarıyıl boyunca geçerli olur. Bu sürede 35 yaş sınırı vardır. 35 yaşından sonra daha fazla erteleme hakkı bulunmaz.

İkinci Üniversite Kaydı Yaptıranların Tecil Hakları Nelerdir?

İkinci üniversite okuyanların tecil hakları aynı düzeyde üniversite kaydı yaptırırlarsa geçerli olmaz. İkinci üniversite yoluyla askerlik erteleme işlemi yapmak için mezun olunan üniversiteden daha üst düzey bir üniversiteye kayıt yaptırmak gerekir.

Kaynak: isbilgisi.com

author avatar
İş Bilgisi

İlgili Haberler

Güncel
30 Nisan 2024
Ehliyet Yenileme İçin Gerekli Evraklar 2024

Ehliyetlerde ve kimliklerde yapılan pek çok yeni yasal düzenleme de 2024 yılı itibariyle değişmiştir. Nüfus Müdürlüklerinde Yapılan Ehliyet İşlemleri Nelerdir? Nüfus Müdürlükleri üzerinden yapılan ehliyet ile ilgili işlemler şunlardır; İLGİLİ HABER Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Ne İşe Yarar? 2024 askerlik geciktirme şartları genel olarak askerlik zamanı geldiği halde öğrenci olan kişiler tarafından araştırılan bir konudur. Eğitim […]

Güncel
9 Nisan 2024
Bayram tatili bilançosu artıyor! Bakan Yerlikaya’dan açıklama geldi

Ramazan Bayramı tatilinin başlaması ile birlikte yüz binlerce insan yola koyulmuştu. 9 günlük tatil dönemini değerlendirmek için şehir içi ya da şehirler arası yolculuk yapan vatandaşlardan istenmeyen haberler gelmeye devam ediyor. ARAÇ SÜRÜCÜLERİNE PEŞ PEŞE UYARILAR YAPILDI Ülke genelinde yolculuk yapma oranının en üst seviyelere çıktığı bayram tatili dönemine yetkililer günler öncesinden hazırlanmış, vatandaşlara kurallara […]

Güncel
5 Nisan 2024
Organik Tarım Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır? Kimler Destek Alabilir?

Organik tarım desteği almak isteyenler 2024 yılında da çeşitli alanlarda bu desteklerden yararlanmaktadır. Bu alanlar şunlardır: Meyve ve Sebze Tıbbi ve Itri bitkiler (adaçayı, kekik, damla sakızı vb.) Ekonomik Değeri Olan Tarla Bitkileri Ekonomik Değeri Olmayan Tarla Bitkileri ve Orman Ürünleri Bu alanların bir ya da birkaçında üretim yapan çiftçiler gerekli evrakları ilgili kurumlara sunmakla birlikte […]

Güncel
1 Nisan 2024
Açık Lise Mezuniyet Şartları 2024 Nelerdir?

Açık liseden mezun olmak için öğrencilerin öncelikle açık liseye kayıt olması gerekir. Genel olarak açık liseden mezun olma şartları aşağıdaki gibidir; Öğrencinin açık lise kapsamında minimum 8 dönem ve üzerinde ders alması gerekir. Yaşı 18 ve üzerinde olan öğrencilerin mezuniyeti için dönem sayısı, 5 ve üzerinde olmalıdır. Öğrencinin aldığı kredi sayısı minimum 170 olmalıdır. Öğrenci […]