SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

İş Bilgisi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Home » İş İmkanları » 2024 Bekçilik Şartları Nelerdir? Kimler Bekçi Olabilir ?

2024 Bekçilik Şartları Nelerdir? Kimler Bekçi Olabilir ?

Bekçilik için gerekli şartlar Emniyet Genel Müdürlüğü kurumsal web sitesinde yayınlanmaktadır. Daha önceki ilanlardan yola çıkacak olursak bekçilik için başvuracak kişilerin uyması gereken kriterler haberimizde detaylı olarak ele alınmıştır.

Yayınlanma:
ABONE OL

Bekçilik için gerekli şartlar Emniyet Genel Müdürlüğü kurumsal web sitesinde yayınlanmaktadır. Daha önceki ilanlardan yola çıkacak olursak bekçilik için başvuracak kişilerin uyması gereken kriterler aşağıdaki gibidir;

  • T.C. vatandaşlığı olanlar başvurabilir
  • Eğitim durumu olarak en az ortaöğretim diploması olanlar
  • Boy uzunluğu olarak 1.67 cm’den kısa olmamak gerekir
  • Yaş sınırı olarak 18 yaşından küçük olmayan 30 yaşını geçmeyen kişiler başvurabilir
  • Boy ve kilo ağırlığının ortalaması 18 ila 27 arasında olanlar başvurabilirler. Başvuracak adaylar beden kitle endekslerini online ortamda hesaplayabilirler.
  • Askerliğini yapıp gelmiş olanlar
  • Adli sicil kaydı temiz olup yüz kızartıcı herhangi bir suçtan hapis cezası almamış olması gerekir
  • Toplum nezdinde kötü namı olmaması gerekir
  • Memur olmak için gerekli kriterleri taşıması gerekir
  • Adayın bir kamu hizmetini yürütebilmesi için geçici, belli süreliğine veya sürekli olarak mahrum cezası almaması gerekir
  • Adayın silah taşıma engelinin olmaması gerekir
  • Sağlık şartlarında talep edilen sağlık koşullarını karşılaması gerekir
  • Adayın uyuşturucu, alkol vb. bağımlılık konularında herhangi bir tedavi geçmişinin olmaması gerekir
  • Adayın kendisinin veya eşinin yüz kızartıcı herhangi bir suçtan veya etkinlikten hüküm giymemiş, idari para cezası ödememiş, idari ya da adli herhangi bir kovuşturma veya soruşturma uygulaması yaşamamış veya yaşıyor olmaması gerekir.

Yukarıdaki bekçilik şartlarını karşılayabilen adaylar, yayımlanan bekçi alım ilanlarında ön başvuru sürecini yapabilirler.

İLGİLİ HABER Anestezi uzmanı nasıl olunur? Başvurusu, Şartları
Bekçilik için gerekli şartlar Emniyet Genel Müdürlüğü kurumsal web sitesinde yayınlanmaktadır. Daha önceki ilanlardan yola çıkacak olursak bekçilik için başvuracak kişilerin uyması gereken kriterler haberimizde detaylı olarak ele alınmıştır.

Bekçilik Başvurusunda İstenen Belgeler Nelerdir?

Bekçi olabilme kriterlerini karşılayan kişiler, istenen evrakları hazırlayarak sınav gününe dek başvuru sürecini tamamlamaları beklenir. Buna göre bekçi adaylarından istenen evraklar aşağıdaki gibidir;

  • Kimlik kartı örneği
  • Son 1 yıla ait biyometrik fotoğraf (4 adet)
  • Eğitim durumunu gösteren mezuniyet belgesi (e-devlet üzerinden temin edilebilir) veya diploma
  • Sınav harcını ödediğini gösteren banka dekontu
  • Sınava başvurduğu dilekçenin çıktısı
  • Bekçilik için başvurulan il sınırları içerisinde minimum 1 yıldır yaşadığını gösteren ikametgah belgesi
  • Bekçilik yapmaya engel olmadığına dair sağlık raporu
  • Yaş konusunda düzeltme alanlar bu durumun belgesini
  • Kendinde ve eşinde yönetmelikteki malullük durumlarının olmadığını gösteren yazılı ifade
  • Askerliğin yapıldığını gösteren belge
  • Vazife veya şehit malullüğünde malullüğün yetkili kurumlarca onaylı belgesi

Bekçilerin Çalışma Saatleri

Bekçilerin çalışma saatleri, şehre, belediyeye hatta mahalleye göre dahi farklılık gösterir. Bekçiler haftanın 6 günü çalışıp 1 gününde izin kullanırlar. Günlük çalışma saatleri, 12’dir. Polislerin nüfus veya beldeye göre yetersiz kaldığı noktalarda bekçilerden destek olması beklenir. Hatta bekçilerin kariyer fırsatlarında deneyimlerine göre bekçilikten polisliğe geçiş hakları, sınavlara girmek kaydıyla, vardır.

Bekçilik Başvurusu Nereden Yapılır?

Bekçilik başvurusuna başvurmak isteyen kişiler, internet üzerinden başvuru yapabilirler. Adaylar, e-devlet şifreleriyle bekçilik ilanının yayınladığı www.pa.edu.tr adresi üzerinden giriş yaparak başvurularını yaparlar.

Bekçilik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bekçilik başvurusu yapılırken öncelikle Polis Akademisi’nin kurumsal internet adresi üzerinden ilanlar takip edilir. Başvuru linki aktif hale gelen bekçilik alım ilanına başvuru için tıklanarak e-devlet şifresiyle bekçilik alımı başvuru formu doldurulur.

Bekçilik şartlarına uyan kişiler için başvuru formu başvurunun ön sürecini oluşturur. EGM bekçi olabilmek için zorunlu olan kriterlere uyan ve başvuruları kabul edilen adaylar web site üzerinden duyurulur. Bekçilik başvurusunda bulunup kabul edilenler, yazılı şekilde bilgi sınavına, mülakata ve parkur denemelerine çağrılırlar. Sınavları başarıyla geçen adaylar, bekçilik eğitimine başlarlar.

Bekçilik Sınav Ücreti Ne Kadardır?

Bekçilik sınav ücreti, Halk Bank üzerinden ödenir. Bekçilik başvurusunda bulunacak adaylardan ön başvuru sürecinde sınav ücreti olarak son başvurularda, 680 TL talep edildi. Bekçilik şartlarını karşılayan adaylar ön başvuru sürecinde sınav harçlarını, Halk Bank internet bank mobil bankacılık, ATM’leri veya şubelerinden yatırabilirler.

Kaynak: isbilgisi.com

author avatar
İş Bilgisi

İlgili Haberler

İş İmkanları
9 Nisan 2024
B sınıfı ehliyeti olup aktif araç kullananlar dikkat! Başvurular 15 Nisan’da son

Cüzdanında B sınıfı ehliyeti olup aktif bir şekilde araç kullananlara güzel haber geldi. Aktarılan son habere göre başvurular devam ediyor. Başvuruda bulunmak isteyenler için son başvuru tarihi 15 Nisan olarak aktarıldı. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden güncel personel alımları yayımlanmaya devam ediliyor. Aktarılan son habere göre kurum dışı kamu işçi alım ilanları üzerinden yeni bir […]

İş İmkanları
31 Mart 2024
Silahlı Güvenlik Olma Şartları 2024 Nelerdir?

2024’de silahlı güvenlik olma gereklilikleri her sene olduğu gibi değişmiştir ancak genel hatlarıyla aynıdır. Kariyerini silahlı güvenlik olma yolunda devam ettirmek isteyen kişilerin bu şartları eksiksiz olarak yerine getirmelidir. 2024 silahlı güvenlik olmak için gereken şartlar şu şekildedir: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Vücut ve ruh sağlığı yerinde olmak. Sicil almak için herhangi bir engel bulundurmamak. […]

İş İmkanları
30 Mart 2024
El Emeği Göz Nuru İş Seçenekleri ! Evden Para Kazanma Yolları

Birçok ek iş seçeneği ile kadınlar, evlerinden para kazanarak kendilerine ciddi miktarlarda gelir sağlayan ek işler yapmaktadır. Bu işlerden en dikkat çekenleri arasında ise şunlar sayılabilir: Evde Sabun Paketleme: Günümüzün evde yapılan iş seçenekleri arasında en sık görünenlerinden biri fabrikalar için sabun paketleyerek para kazanma işidir. Kadınlar, paketledikleri her sabun karşılığında belli miktarda ücret alarak […]